Metal tel ısıtıcı elemanları olan infrared rezistanslar ilk olarak 1920’lerde ortaya çıktı. Bu elementler kromdan yapılmış telden oluşur. Nikelin keşfinden sonra bu iki metal spiral haline getirildi ve seramik bir gövde etrafına sarıldı. İnfrared rezistanslar için bakır veya çeliğe göre çok daha fazla performans gösteren metal olan; nikel ve krom alaşımı Nikrom tercih edilir.
Yüksek sıcaklıklara ısıtıldığında, telin yanması ve korozyona karşı korunması için koruyucu bir kromoksit tabakası oluşturur, bu da rezistans telinin parlamasına ısı ve ışık iletimine yol açar. Bu nedenle infrared ısıtıcı verimliliği rezistans çeşitleri ile doğrudan ilişkilidir. Diğer alaşımlar arasında Kanthal (FeCrAl) ve Cupronickel (CuNi) bulunur; bunlar çok yaygın olarak infrared rezistanslarda kullanılmaz.
İnfrared Isıtıcı Teknolojisi Nasıl Çalışır?
Günümüzde infrared teknoloji infrared rezistans, quartz izolasyon malzemesi ve diğer gelişmelerle birlikte mükemmel ısınma ve ısıtma kaynakları haline geldi. İnfrared ışınım, sıcak bir kaynakta (quartz lamba, quars tüp veya metal çubuk) moleküllerin titreşimi ve dönüşümü sonucu oluşan elektromanyetik ışınımdır. Ortaya çıkan enerji, özellikle insanlara veya nesnelere yöneltilir ve yönlendirilir. Bu enerji havayla emilmez ve opak olmayan bir nesne tarafından absorbe edilinceye kadar ısı üretmez.
İnfrared rezistanslar kızılötesi ışınım teknolojisine uyarlanmış yüksek standartlarda direnç elemanları olarak çok önemli görevlerde bulunurlar. Enerjinin kontrollü iletimi doğru seçilmiş rezistans modelleri ile daha güvenilirdir. Bu sayede infrared teknolojisinin faydalarından maksimum yararlanabiliriz.